dimecres, 15 de juliol del 2015

Sessió sobre fills de pares amb esquizofrènia i trastorn bipolar [22/7 - Reus]

La sessió d'actualitzacions en l'assistència a la salut mental, recerca i innovació: Característiques clíniques en nens i adolescents fills de pares amb esquizofrènia i trastorn bipolar, té lloc el dimecres, 22 de juliol a les 13,30 h. a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM) de Reus.
Els fills de pacients amb esquizofrènia i trastorn bipolar tenen un risc més elevat de patir aquests trastorns. El risc genètic és el factor de risc més robust per patir la malaltia, per tant el seguiment longitudinal d’aquests nens pot ajudar a establir els mecanismes neurobiològics i clínics que hi actuen.
A la sessió es presenta un estudi fet a l'IUHPM sobre 90 fills de trastorn bipolar, 41 fills d’esquizofrènia i 107 fills de pares sense trastorn bipolar o esquizofrènia, tots compresos entre 7 i 17 anys. És un estudi longitudinal amb seguiment a 2 i 4 anys, i s'expliquen les característiques clíniques d’aquests nens i la comparació entre els 3 grups.
La sessió va a càrrec de Vanessa Sánchez-Gistau, especialista sènior psiquiatra en Psicosi Incipient de l'IUHPM. És gratuïta i oberta al públic en general, prèvia inscripció, a recerca@peremata.com.